Klimaatverandering

De komende jaren krijgen we allemaal te maken met klimaatveranderingen. Hittestress, periode van droogte, hevige piekbuien en in het najaar en winter langdurige periode van regenval. De laatste dagen zijn we weer geconfronteerd met een aantal van die piekbuien.

Het KNMI voorspelt steeds hevigere, korte regenbuien die veel overlast veroorzaken.

Gemeenten zullen hier steeds meer op in spelen door waterbergende materialen en systemen te gebruiken om hemelwater te bergen, zuiveren en het vertraagd af te voeren en te infiltreren.

H&B Grondstoffen heeft materialen ontwikkeld, waarmee de overlast van piekbuien vermindert wordt.

Porodur® Mix is een speciaal samengesteld materiaal van Porodur® Lava en Basalt. Die combinatie van materialen zorgt ervoor dat er veel waterberging is maar ook veel stabiliteit door het gebruik van basalt. Deze Porodur®Mix wordt ook gebruikt in het Porodrain®Systeem. Het Porodrain®Systeem bestaat uit een aantal lagen.

De verschillende lagen hebben een eigen functie die ervoor zorgen dat het water sneller van het oppervlakte verdwijnt. Met de juiste constructie is daarnaast een vertraagde afvoer van het hemelwater mogelijk.

Voor meer informatie over Porodur® Lava , Porodur® Mix en het Porodur® Systeem kunt u informatie opvragen bij onze binnendienst.


 

facebook  linkedin  twitter